søndag 20. juli 2014

Tur te Kringsjå

Nå er det endelig ferie! I år blir det hjemmeferie, og det er helt greit.
Vi er velsignet med barn uten volumknapp og med lopper i blodet. Det betyr at å tilbringe en hel dag innendørs kan drive ethvert familiemedlem til galskap. Så vi må ut. Samtidig bør dagen tilpasses hviletider og leggetider for i det minste å forsøke å holde ungene på sitt mest optimale humør! Det sies ofte at det er sunt å kjede seg, og jeg er for så vidt enig, men med loppene våre er konsekvensene av å kjede seg verre enn å faktisk finne på noe hver dag!
Jeg gjorde et tappert forsøk på å gjøre hjemmet sommervennlig slik at vi kunne være litt hjemme også.

Badebassenget ble prøvd ut et par dager, men fungerte mot sin hensikt. Istedet for å inspirere til litt selvstendig lek og lek søsken imellom, ble det en kilde til utspekulerte fantestreker og mer kjefting enn vanlig. I dag tappet vi det for sand fra sandkassen, oppsmuldrede kaker de ikke gadd spise, et oppløst kaptein sabeltann blad (som fireåringen har ønsket seg i nesten en uke, som han fikk i ukebelønning i går for å ha redd opp sengen sin nesten hele uken, som vi ennå ikke har lest og som han vel egentlig ikke brydde seg om da han jo hadde fått lekene som fulgte med) masse døde insekter og litt vann. Resten av vannet hadde de sølt over hele terrassen og stuen. Me prøve igjen te neste år!
Derfor skal vi utforske nærområdet de neste fire ukene. Denne boka skal hjelpe oss med det! Forslag til femti turer på Haugalandet. Tusen takk, mamma!

I dag gikk turen til Kringsjå. Vi kjørte opp til Steinsfjellet og gikk inn derfra.
Utsikten fra Steinsfjellet er kjempeflott, og i dag var det klar sikt utover. Allikevel var det himmelen som fanget kameralinsen min.
Turen er anslått til ca. en time tur/retur. Vi brukte ca. halvannen time, men da hadde vi de små på skuldrene deler av turen ellers hadde vi nok brukt noe lengre tid. Av erfaring har vi lært at turen er mål nok i seg selv, og at målet er en bonus!
Og med fristende blåbær rundt om kring var vi jo nødt til å ta små spisepauser!
Utsikt til Kringsjå hytta og tilhørende seter. På seteren hadde de både høner og haner som vi hilste på.
Den stolte turgåeren har nådd nye høyder, og jammen meg har han all grunn til å være stolt!
Litlejenta imponerte stort med å følge etter oss helt til topps, og la seg godt (?) til rette for litt velfortjent soling!
Mor ser som vanlig rare ansikter alle veier, denne minnet meg litt om tegneseriefiguren Droopy Dog! "I'm happy".
Ungene tar etter, og de så troll på veien hjem Litlejenta er veldig opptatt av ulver for tiden, så hun så ulver overalt. "Uvlen får ikkje spisa meg" konstaterte hun med jevne mellomrom, og mor bekreftet at ingen ulv skulle få spise jenta mi. Og da var det ikke sa farlig allikevel!
Jeg er imponert over hvor flinke de små har blitt til å gå, jeg ser at de er engasjerte og gleder seg underveis. Og de har sier at de har lyst til å gå mer tur i ferien!
Far fikk et biestikk på leggen, mor har til og med fått litt farge i solen, men foreløpig har det ingenting med brunfarge å gjøre!
Vi er absolutt fornøyd med dagens tur!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar