onsdag 23. juli 2014

Sommerbyen Skudeneshavn


I Skudeneshavn har vi tilbragt to dager i forbindelse med at flotte seilskuter fra Tall Ships Races 2014 har lagt til kai her. 

Gulden Leeuw

For å gjøre litt mer ut av turen første gangen tok vi bussen den ene veien. En halvtimes tur på buss er mye mer spennende enn tilsvarende tur i bil! 
På lørdag var det ennå ikke så mange seilskuter som hadde ankommet. Ungene syntes det var kjekt, men var litt mer interessert i is, ballong og andre ting som de solgte i bodene!
Gulden Leeuw

Tilslutt fikk de både ballong og is, og var ganske fornøyde.
Til tross for at litlejenta mista ballongen før vi kjørte hjem, og at guttungen stakk hull på sin neste morgen i pur trass (selv om han kvelden før hadde takket og lovprist snille mammaen som kjøpte ballongen til han), så hadde de lyst å dra tilbake til de store båtene!

I dag dro vi tilbake for å se Christian Radich, og for å få kikke ombord. 

Christian Radich


 Nydelig seilskute, kunne virkelig tenkt meg å reist en tur med den en gang! 

Jeg må skryte av ungene, vi var der en hel time uten tull! Mot slutten begynte de å bli noe rastløse, så vi tok turen til skolelekeparken i nærheten. 


Kjempeflott lekeområde! Det meste måtte prøves. 
Fireåringen er ofte omgitt av problemer og slenger ut kraftsalver deretter. Han fikk for eksempel ikke hjelp til å føyse før han hadde roet seg litt: "Eg e så sint at eg får flaue nase!" Og etter et skrubbsår: "det gjør så vondt at det seie mø!" 
I mangel på en kald klut ble en solvarm våtserviett og litt kos redningen til vi kunne finne plaster hjemme!


Vel hjemme, etter litt mat og ingen sårt trengt hvile, var ungene opp under taket igjen. Så det bar ut på sykkeltur. Fireåringen fikk bestemme sted, tydelig inspirert av dagens båteventyr! 


Men det ble en kort seilas. Noen som har sett reklamen NSB dramatiserer to rette og to vrange? I vår dramatisering var det eneste rette i det vrange å sykle videre!


På vei hjem syklet vi forbi et uteområde som speiderne disponerer. 


Her fant de seg til rette, flyttet rett inn i den ene boligen og leken ble vel ganske naturlig "eg e pappaen, og så e du mammaen!" 


Gjett hvem som måtte være babyen, og måtte ha tutt og kos!


 "Og du beibi må stå ute å åpna dørå for oss når me banke på. 
Og så må du ha brannslukkningsapparatet og slukke hvis det begynne å brenne!" 
Det er harde bud å være baby i dag!


Da er det ganske mye bedre å være mamma med en unge i hver armkrok mens vi avslutter dagen med en god film, og bare slapper av og koser oss! 
1 kommentar:

  1. Flott tur og flotte, maritime bilder. Kjempeflinke du :)
    Klem fra meg

    SvarSlett