torsdag 15. juni 2017

Ny periode, nye interesser


Siden eg ikkje får ungane med på tur lengre så har eg ikkje hatt noe å skriva om på bloggen heller.
Men nå har me kjøpt oss nytt hus så då får eg skriva litt om det istedet! 
Derfor går eg tebake te å vær PeriodEvys, for det e nå ein gong den eg e; Evy som gjør ulike ting periodevis!



Her e mye å ta fatt i både ute og inne, og planane e månge og omfattande. 
Men eg ska forsøka å ikkje bombardera dåkke alt for mye!


Noe av det eg kanskje glede meg mest te e hagen. 
Eg har lenge hatt lyst på ein spiselig hage. Nå har me ikkje mindre enn tre plommetrer, et epletre, stikkelsbærbuskar, rabarbra og gressløk. 
Og så har eg lært at både skvallerkål (noe me har mye av) og bladene te reddiken kan spisast! 
Faktisk hadde eg reddikblad på hamburgeren i mangel på vanlig salat, funka som bare det!


Rabarbra har eg ikkje spist siden eg va unge, så det va første prosjekt å finna ut mer om. 
Vet iallefall at eg ska ikkje spørra pappa om hjelp der!
I tidlig barnaskolealder (meg altså) grov pappa vekk ein rabarbraplante me hadde. Men eg måtte ikkje vær lei meg sa han, for han visste ein plass kor me kunne kjøpa nye, og dei kunne fås med blåbærsmak, jordbærsmak og bringebærsmak. Valget va mitt! Eg glømte nok ganske fort ut rabarbraen og blei ganske mången år eldre før eg kom på historien igjen og skjønte at eg va blitt lurt! Men som forelder må eg jo gi han kred for ein snedig avledningsmanøver!

Først prøvde eg meg på Rabarbra smuldrepai. 
Maen informerte om at han ikkje likte rabarbrapai, og ungane spytta det ut!
Eg likte den men kunne ikkje eta alt aleina, så paien blei tatt med på jobb te kollegaer og pasientar istedet!


Dernest prøvde eg meg på rabarbra gelé, tenkte det kunne bli ein hit hos ungane. 
Men det blei det ikkje! 
Ikkje heilt hos meg heller, ikkje på grunn av smaken men har aldri vært begeistra for konsistensen!



Og så like eg dårlig å kasta mat derfor laga eg syltetøy av rabarbra-koket itte geleen. 
Kokte opp noen frosne jordbær og blanda i. Men siden det egentlig va te ein dessert så syns eg det blei for søtt, og litt for lite saftig siden all saftå va kokt ut!
Så då blei det ståande då.
Ittepå kom eg på at eg burde ha fryst ned resten til ein sorbét, for det va det det minna mest om.


Jaja, eg gir meg ikkje så lett!
Ska fortsetta å prøva meg fram te eg finne noe eg like.
Ikkje noe poeng med ein spiselig hage hvis eg ikkje spise det!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar