tirsdag 29. juli 2014

Sånn går no dagan!

Etter gratiskino i Haugesund i varmen ble det i varmeste laget for de minste. Derfor fikk de vasse i fontenen med mors velsignelse. Ikke noe problem om de ble våte for mor hadde uansett lovet ny shorts og prinsessekjole. 
Da mor mente at det var på tide å gå videre, var litlejenta særdeles uenig. Det resulterte i et kvarters hysterisk hylekonsert som gav oss mye oppmerksomhet. 
Og fireåringen som alltid leker at politiet er stygge fikk nå erfare at politifolk faktisk er snille, da de kom bort og snakket med oss og ønsket meg lykke til videre! 
Det ble forresten ingen kleshandel da ungene bare ville leke gjemsel på butikken. Vi tok bussen rett hjem. Men flinke å ta buss er de, det skal de ha! 


Et lite øyeblikk barnefri!


To dager tilbrakte vi på stranden for å kjøle oss ned i varmen. 


Den ene dagen var niesen min med. Da vi gikk tur i vannet sa hun "du har store mage, har du spist for mye mat?" Jeg lo vekk kommentaren, men jeg lo ikke like mye senere på dagen da bikinihempen røyk! Godt at det er meldt litt dårligere vær framover! Nå får jeg iverksette  #SK2015!


Gatekunst stod også på agendaen en dag. Det holdt fire unger og en voksen aktivisert en liten stund. Litlejenta trakk "gatekunst" litt lengre og dekorerte naboens bil i gata likeså godt, samt dekorerte gata med singel fra samme nabo sitt bed! 






Nok en tur på gratiskino, i Kopervik denne gangen. Resten av popkornet var de så snille og delte med svanene!


For å demonstrere varmen i det siste: kokosfettet i kjøkkenskapet har inntatt flytende form!


Fortsatt god sommer!






onsdag 23. juli 2014

Sommerbyen Skudeneshavn


I Skudeneshavn har vi tilbragt to dager i forbindelse med at flotte seilskuter fra Tall Ships Races 2014 har lagt til kai her. 

Gulden Leeuw

For å gjøre litt mer ut av turen første gangen tok vi bussen den ene veien. En halvtimes tur på buss er mye mer spennende enn tilsvarende tur i bil! 
På lørdag var det ennå ikke så mange seilskuter som hadde ankommet. Ungene syntes det var kjekt, men var litt mer interessert i is, ballong og andre ting som de solgte i bodene!
Gulden Leeuw

Tilslutt fikk de både ballong og is, og var ganske fornøyde.
Til tross for at litlejenta mista ballongen før vi kjørte hjem, og at guttungen stakk hull på sin neste morgen i pur trass (selv om han kvelden før hadde takket og lovprist snille mammaen som kjøpte ballongen til han), så hadde de lyst å dra tilbake til de store båtene!

I dag dro vi tilbake for å se Christian Radich, og for å få kikke ombord. 

Christian Radich






 Nydelig seilskute, kunne virkelig tenkt meg å reist en tur med den en gang! 

Jeg må skryte av ungene, vi var der en hel time uten tull! Mot slutten begynte de å bli noe rastløse, så vi tok turen til skolelekeparken i nærheten. 


Kjempeflott lekeområde! Det meste måtte prøves. 
Fireåringen er ofte omgitt av problemer og slenger ut kraftsalver deretter. Han fikk for eksempel ikke hjelp til å føyse før han hadde roet seg litt: "Eg e så sint at eg får flaue nase!" Og etter et skrubbsår: "det gjør så vondt at det seie mø!" 
I mangel på en kald klut ble en solvarm våtserviett og litt kos redningen til vi kunne finne plaster hjemme!


Vel hjemme, etter litt mat og ingen sårt trengt hvile, var ungene opp under taket igjen. Så det bar ut på sykkeltur. Fireåringen fikk bestemme sted, tydelig inspirert av dagens båteventyr! 


Men det ble en kort seilas. Noen som har sett reklamen NSB dramatiserer to rette og to vrange? I vår dramatisering var det eneste rette i det vrange å sykle videre!


På vei hjem syklet vi forbi et uteområde som speiderne disponerer. 


Her fant de seg til rette, flyttet rett inn i den ene boligen og leken ble vel ganske naturlig "eg e pappaen, og så e du mammaen!" 


Gjett hvem som måtte være babyen, og måtte ha tutt og kos!


 "Og du beibi må stå ute å åpna dørå for oss når me banke på. 
Og så må du ha brannslukkningsapparatet og slukke hvis det begynne å brenne!" 
Det er harde bud å være baby i dag!


Da er det ganske mye bedre å være mamma med en unge i hver armkrok mens vi avslutter dagen med en god film, og bare slapper av og koser oss! 








mandag 21. juli 2014

Det var en gang...


Det var en gang "eg e ei fine prinsessa" og "eg e ein smarte prins". 
De bodde i et tilsynelatende vakkert slott


 i en tilsynelatende vakker park.





 Parken hadde flere løse fugler og til og med en løs hund.
 Denne dagen ble mor invitert til (å lage) piknik på slottet.



 "Eg e ei fine prinsessa" og "eg e ein smarte prins" viste stolt rundt på slottet. Mor unnlot å fortelle at slottet på ingen måte tilfredsstilte dagens krav til hygiene. Her fantes det meste av det som løse fugler kan legge fra seg. For en gangs skyld var hun takknemlig for barna var utålmodige av natur, pikniken var raskt unnagjort og de forflyttet seg til lekeparken i slottets forgård!



Ferden gikk videre til gratiskino og eventyret om Tingeling og sjørøverfeen.
Her begynte fasaden å slå sprekker.
 Ungene satt vel knapt på setet under filmen, men de var forholdsvis kontrollert urolige så mor lot dem stå. Bare et par minutt før filmens slutt ble en illskrikende prinsesse båret ut!


Hvor passer det så bedre å gå for prinser og prinsesser små enn til eventyrenes høyborg, biblioteket!



Mor ristet beklagende, men smilende, på hodet til en av de andre besøkende på biblioteket over lydnivået til ungene. Denne trøstet med at det var vel lov med litt mer musikk på barneavdelingen. Joda, svarte mor og nikket mot prinsessen, hun der laget virkelig nok musikk på kinoen. Hvorpå den besøkende kunne bekrefte at henne hadde han hørt, ja!
Omgitt av eventyr var de allikevel mest interessert i eventyret de laget selv. Og mor innså at små kongelige høyheter ikke finnes i eventyrene, de ER eventyret! Og som i eventyrene er det på godt og vondt.


Vel hjemme tok eventyret en lumsk vending da det viste seg at "eg e ei fine prinsessa" og "eg e ein smarte prins" egentlig var trollunger og mor var en heks! Trollungene ble puttet i seng før seks, og heksa var egentlig bare trollemor som sang de vakreste ord hun kjente, skjønt det er nok bare trollunger som kan høre det vakre i det! Ti minutter senere sov de som engler!



Snipp snapp snute, endelig var denne dagen ute!






søndag 20. juli 2014

Tur te Kringsjå

Nå er det endelig ferie! I år blir det hjemmeferie, og det er helt greit.
Vi er velsignet med barn uten volumknapp og med lopper i blodet. Det betyr at å tilbringe en hel dag innendørs kan drive ethvert familiemedlem til galskap. Så vi må ut. Samtidig bør dagen tilpasses hviletider og leggetider for i det minste å forsøke å holde ungene på sitt mest optimale humør! Det sies ofte at det er sunt å kjede seg, og jeg er for så vidt enig, men med loppene våre er konsekvensene av å kjede seg verre enn å faktisk finne på noe hver dag!
Jeg gjorde et tappert forsøk på å gjøre hjemmet sommervennlig slik at vi kunne være litt hjemme også.

Badebassenget ble prøvd ut et par dager, men fungerte mot sin hensikt. Istedet for å inspirere til litt selvstendig lek og lek søsken imellom, ble det en kilde til utspekulerte fantestreker og mer kjefting enn vanlig. I dag tappet vi det for sand fra sandkassen, oppsmuldrede kaker de ikke gadd spise, et oppløst kaptein sabeltann blad (som fireåringen har ønsket seg i nesten en uke, som han fikk i ukebelønning i går for å ha redd opp sengen sin nesten hele uken, som vi ennå ikke har lest og som han vel egentlig ikke brydde seg om da han jo hadde fått lekene som fulgte med) masse døde insekter og litt vann. Resten av vannet hadde de sølt over hele terrassen og stuen. Me prøve igjen te neste år!
Derfor skal vi utforske nærområdet de neste fire ukene. Denne boka skal hjelpe oss med det! Forslag til femti turer på Haugalandet. Tusen takk, mamma!

I dag gikk turen til Kringsjå. Vi kjørte opp til Steinsfjellet og gikk inn derfra.
Utsikten fra Steinsfjellet er kjempeflott, og i dag var det klar sikt utover. Allikevel var det himmelen som fanget kameralinsen min.
Turen er anslått til ca. en time tur/retur. Vi brukte ca. halvannen time, men da hadde vi de små på skuldrene deler av turen ellers hadde vi nok brukt noe lengre tid. Av erfaring har vi lært at turen er mål nok i seg selv, og at målet er en bonus!
Og med fristende blåbær rundt om kring var vi jo nødt til å ta små spisepauser!
Utsikt til Kringsjå hytta og tilhørende seter. På seteren hadde de både høner og haner som vi hilste på.
Den stolte turgåeren har nådd nye høyder, og jammen meg har han all grunn til å være stolt!
Litlejenta imponerte stort med å følge etter oss helt til topps, og la seg godt (?) til rette for litt velfortjent soling!
Mor ser som vanlig rare ansikter alle veier, denne minnet meg litt om tegneseriefiguren Droopy Dog! "I'm happy".
Ungene tar etter, og de så troll på veien hjem Litlejenta er veldig opptatt av ulver for tiden, så hun så ulver overalt. "Uvlen får ikkje spisa meg" konstaterte hun med jevne mellomrom, og mor bekreftet at ingen ulv skulle få spise jenta mi. Og da var det ikke sa farlig allikevel!
Jeg er imponert over hvor flinke de små har blitt til å gå, jeg ser at de er engasjerte og gleder seg underveis. Og de har sier at de har lyst til å gå mer tur i ferien!
Far fikk et biestikk på leggen, mor har til og med fått litt farge i solen, men foreløpig har det ingenting med brunfarge å gjøre!
Vi er absolutt fornøyd med dagens tur!